Activitatea nr. 2- Fursecuri pentru Moș Crăciun

             Fursecuri pentru Moș Crăciun

         Fluturașilor, această activitate o vom realiza în clasă, dar puteți relua experiența acasă, împreună cu părinții. Fotografiați-vă în timp ce realizați preparatul și fotografiați și platoul vostru cu fursecuri. Încărcați fotografiile  pe blogul "Fluturașii isteți"!

    Ingrediente:

     Pentru aluat:

   - 500 g făină;

   - 200 g zahăr;

    - 200 g unt;

    - 10 g praf de copt;

    - 2 gălbenușuri;

    - 1 lingură esență de vanilie;

    - 1 ou;

    - puțină sare.


     Pentru glazură:

   -250 g zahăr pudră;

   - 2 linguri de zeamă de lămâie;

  - 1 lingură esență de vanilie;

   - 1 albuș;

   - coloranți alimentari.



MOD DE PREPARARE:

Pentru aluat:

Începem prin a amesteca untul, care trebuie să fie la temperatura camerei cu zahărul, până obținem o cremă omogenă. Continuăm prin a adăuga cele două gălbenușuri, oul întreg, puțină sare și o esență de vanilie și amestecăm. Urmează să adaugăm făina și praful de copt având mare grijă. Amestecăm până când făina s-a încorporat. Împărțim aluatul în două jumătăți egale peste care punem folie de plastic și lăsăm aluatul la rece circa 30 de minute.

După cele 30 de minute, scoatem aluatul de la rece, presărăm făină pe el și-l întidem cu sucitorul. Apoi, vom "decupa" aluatul cu forme specifice Crăciunului. Formele rezultate le vom băga la rece pentru circa 15 minute, urmând ca mai apoi să le băgăm în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 10-12 minute.

Pentru glazură: 

Într-un bol vom pune zahărul pudră, albușul, zeama de lămâie, esența și amestecăm până obținem o glazură tare. Împărțim glazura și adăugăm coloranții alimentari.

Acum urmează partea distractivă când vă puneți imaginația la bătaie și decorați fursecurile. 

Pofta bună!




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Regele Ferdinand, regele României Mari